Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα του προγράμματος Employability της PRAKSIS.

Facebook logo red

Friday, 03 May 2019 13:28

TA NEA ΤΗΣ PRAKSIS

Written by

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

 

eapn

eapn 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης που έχει οριστεί στις 9 Μαΐου, την Καμπάνια NO MORE POOR του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (European Antipoverty Network – EAPN), και ενόψει των Ευρωεκλογών, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις 11.00, στα γραφεία της Χ.Ε.Ν. Ελλάδος (Αμερικής  11, Αθήνα, 2ος όροφος).

Η Συνέντευξη απευθύνεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και είναι ανοιχτή σε οργανώσεις που καταπολεμούν τη φτώχεια και σε υποψηφίους ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου.

Η Καμπάνια του Δικτύου για τη Φτώχεια και τις Ευρωεκλογές

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια του EAPN για τη φτώχεια ενόψει των Ευρωεκλογών (https://www.eupovertyfree.eu/). Στόχος της καμπάνιας είναι η δημόσια δέσμευση πολιτικών κομμάτων και υποψήφιων ευρωβουλευτών ότι θα εργαστούν για μια Κοινωνική και Βιώσιμη Ευρώπη, μια Ευρώπη χωρίς Φτώχεια.

Η καμπάνια προωθεί τέσσερα βασικά μηνύματα, τα οποία έχουν αποδοθεί στη γλώσσα κάθε κράτους-μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου σε μορφή σλόγκαν, εικόνων ή/και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα σλόγκαν του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Δικτύου (https://www.eupovertyfree.eu/346-2/).

Επίσης, έχει συνταχθεί ένα Κείμενο Δέσμευσης, το οποίο καλούνται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να υπογράψουν, δηλώνοντας ότι θα διασφαλίσουν:

  • Μακροοικονομικές πολιτικές, οι οποίες θα προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια και την ανισότητα και θα εγγυώνται ευημερία.
  • Σύστημα κοινωνικής προστασίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα οποία θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ζωή για όσες και όσους τα χρειάζονται και για όσο τα χρειάζονται.
  • Αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων, όπως η Επίτευξη Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων και ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
  • Αποτελεσματικές συμμετοχικές διαδικασίες, οι οποίες ενισχύουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια, των οργανώσεων που τους εκπροσωπούν και όλων των σχετικών φορέων.

Τα Κείμενα Δέσμευσης, διαθέσιμα στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, αφού υπογραφούν από τους υποψήφιους, θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της καμπάνιας: https://www.eupovertyfree.eu/. Η ιστοσελίδα θα παρέχει πληροφορίες και ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη και τις δράσεις της καμπάνιας του EAPN για τη φτώχεια σε κάθε χώρα.

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας – Hellenic Antipoverty Network

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, ιδρυτικό μέλος του EAPN, συστάθηκε το 1990, πήρε τη νομική μορφή σωματείου το 1996 και αποτελείται  σήμερα από περισσότερες από 30 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το Ελληνικό Δίκτυο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου, συμμετέχει σε ομάδες εργασίας, συναντήσεις και σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του, την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη συνεργασιών, καθώς και την άσκηση πίεσης στα όργανα λήψης αποφάσεων σε επίπεδο Ε.Ε. Παρακολουθεί και αναλύει ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές, καθώς και προγράμματα που επηρεάζουν τα άτομα που βιώνουν φτώχεια και αποκλεισμό. Ακόμη, υλοποιεί προγράμματα και διοργανώνει δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Για Περισσότερες πληροφορίες:

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας-Hellenic Antipoverty Network

Γραβιάς 11-13, Αθήνα-10678

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη συνέντευξη τύπου:

  1. Σπύρος Ψύχας 6974510976
  2. Γιώτα Αρβανίτη 6908560991
  3. Ντίνα Βαρδαραμάτου 6977609715
Last modified on Friday, 03 May 2019 13:42
Rate this item
(0 votes)

Το Σωματείο PRAKSIS στο πλαίσιο δράσεων για το 2019 αναζητά συνεργάτη Διερμηνέα στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά: Διερμηνέα Σορανί (Κωδ. Θέσης: ΔΡΜ-ΣΟΡΑΝΙ)  Άριστη γνώση Σορανί  Τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία σε θέση Διερμηνέα  Πολύ καλή γνώση ελληνικών  Καλή γνώση αγγλικών Γνώση Kurmanji / Γαλλικών / Αραβικών θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν Βασική γνώση Η/Υ Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε ΜΚΟ ή Διεθνείς Οργανώσεις Επιθυμητή η αποδεδειγμένη εθελοντική προσφορά σε φορείς δημόσιους, ιδιωτικούς ή και ΜΚΟ Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων έως τις 03/05/2019 προς: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. αναγράφοντας στον τίτλο τον κωδικό : ΔΡΜΣΟΡΑΝΙΗ PRAKSIS αναζητά συνεργάτες Κοινωνικούς Λειτουργούς στη Θεσσαλονίκη

Last modified on Friday, 03 May 2019 13:27

Page 1 of 6